San Francisco

Tokyo

Deze reis, die u van San Francisco via Honolulu naar Tokyo brengt, biedt een geweldige kans voor avonturiers en zeilliefhebbers om een unieke ervaring op te doen.

Home > Reisaanbod > San Francisco – Tokyo
start
23-03-2024
eind
06-05-2024
45
dagen
niveau
3
vanaf
status
Volgeboekt

De Route

In de haven van San Francisco verwelkomen de kapitein en zijn bemanning u aan boord van de Clipper.

De volgende ochtend hijsen we de zeilen en verlaten we de westkust van de Verenigde Staten om koers te zetten richting onze eindbestemming; Tokyo. Onderweg maken wij een stop van ruim 2 dagen in Honolulu, een magische plek en tevens de hoofdstad van Hawaï.

De Amerikaanse staat Hawaï bestaat uit 8 grote, bewoonde eilanden. Honolulu ligt op het eiland Oahu waar u prachtige stranden, vulkanische landschappen en historische bezienswaardigheden kunt aanschouwen. En dat alles in een heerlijk tropisch klimaat.

Na onze stop in Honolulu maken we ons op voor de laatste etappe van deze zeilreis. Er zullen zo’n 4 weken zeilen nodig zijn om aan te komen in de metropool Tokyo. Hier eindigt dit bijzondere zeilavontuur en kunt u de dynamische Japanse hoofdstad een bezoek gaan brengen.

Meer weten over de bestemmingen? Lees hieronder verder!

Op naar…

San Francisco, de Stad aan de Baai

De bekende highlights van San Francisco zoals de Golden gate Bridge, het gevangeniseiland Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Pier 39, de kronkelige straat Lombard Street en de historische kabeltrams zijn stuk voor stuk fantastisch om te aanschouwen. San Francisco is daarnaast een zeer hippe, vooruitstrevende plek. Het is niet voor niets de hippiehoofdstad van de wereld. Goed eten, prachtige uitzichten en een zeer actief nachtleven kenmerken deze bruisende stad!

San Francisco

Paradijselijk Honolulu

Hawaï staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Verken bijvoorbeeld het eiland Oahu per auto of open jeep om optimaal te genieten van de uitzonderlijk mooie landschappen, schilderachtige stranden en groene bergen van het eiland.

Of breng een bezoek aan het historische Pearl Harbor en de USS Arizona Memorial om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de aanval op Pearl Harbor. En dan is er ook nog het prachtige zandstrand van Waikiki Beach waar u kunt zwemmen, surfen en ontspannen en heeft Honolulu stad naast unieke architectuur ook veel te bieden.

Honolulu

Het avontuur op de Stille Oceaan

De Stille Oceaan, ook wel de Pacific genoemd, strekt zich uit over een gigantische oppervlakte. Moet u nagaan wat er zich allemaal onder het waterspiegel afspeelt. Als u goed oplet kunt u bij ons aan boord een glimp opvangen van deze indrukwekkende onderwaterwereld. In de overgang van de winter naar de lente migreren complete families walvissen van de ene naar de andere plek. Walvissen in de verte en dolfijnen voor de boeg… Dat levert gegarandeerd een mooie fotoherinnering op!

Stille Oceaan

De dynamische metropool Tokyo

Tokyo, de hoofdstad van Japan, heeft een rijke mix van moderne en traditionele cultuur, met bezienswaardigheden zoals de Tokyo Tower, de keizerlijke paleizen, tempels, en natuurlijk de bruisende straten en culinaire scene.

Bezoek de oudste boeddhistische tempel van Tokyo. Ervaar de beroemde Shibuya Crossing, ’s werelds drukste voetgangersoversteek, en verken de bruisende wijk Shibuya. Proef de heerlijke sushi en visgerechten op de voormalige Tsukiji Vismarkt, of bezoek de nieuwe Toyosu Fish Market.

De stad combineert modern met traditie. Er is ultramoderne technologie te zien maar ook prachtige tuinen, oude tempels en bruisende straten. Er is zo ontzettend veel te beleven in deze dynamische metropool.

Tokyo BOEK UW REIS

Zeilen & Avontuur

Tijdens de zeiltocht op de Stille Oceaan die u naar Tokyo brengt, leert u zo veel mogelijk aspecten van het zeilen op een dwars getuigd schip.

Wat is er mooier dan op de uitkijk staan met niets anders dan zee om u heen; het is een bijzondere ervaring om je klein en nietig te voelen in de overweldigende natuur. Tuur in de golven, geniet van een uitgestrekte zee en spot misschien een paar walvissen die in de Stille Oceaan veelvuldig voorkomen.

Naast het zeilen zijn er nog genoeg andere bezigheden! Wij raden u dan ook aan om de crew te helpen in bijvoorbeeld het onderhoud om de echte beleving van het leven aan boord van een zeilschip te ervaren.

Ziet u het al voor zich?

04:00 De witte wacht wordt aan dek verwacht
06:00 Geniet van een prachtige zonsopgang
06:30 De crew vertelt en leert je graag alles wat je wilt weten
08:00 Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor u klaar in de longroom
10:00 De zeilen worden gehesen, help je mee?
12:00 Geniet van de verse lunch of haal een paar uurtjes slaap in
13:00 Even ontspannen met een boek of een praatje maken met één van de gasten
18:00 Het diner buffet is geopend
20:00 Presentatie van de kapitein in de longroom
21:00 Leg een prachtige zonsondergang vast met uw camera
22:00 Geniet van een goede nachtrust

Cabins

Onze cabins

De 14 gastenhutten bevinden zich op het tussendek en hebben allemaal een patrijspoort. Iedere hut beschikt over een telefoon (met satellietaansluiting) en airco. Ze zijn standaard ingericht voor twee personen, maar kunnen eenvoudig worden aangepast voor een verblijf met drie of vier personen.

Onze cabins

Voorzieningen

Tevens zijn alle hutten voorzien van een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. De afwerking met veel hout en koperwerk geeft de hutten een klassieke uitstraling. Alle hutten zijn gelijk van indeling en hebben een oppervlakte van zo’n 11 m².

Voorzieningen

Praktische Informatie

INSCHEPEN
Zaterdag 23 maart 2024 om 17.00 uur, in San Francisco, U.S.A.

ONTSCHEPEN
Maandag 6 mei 2024 om 10.00 uur in Tokyo, Japan.

Helaas is deze reis niet meer te boeken.

Inclusief
• Ontbijt met koffie, thee en sappen;
• Koffiebreak in de ochtend;
• Lunch;
• Koffiebreak in de middag;
• Diner;
• Vers fruit;
• Haven- en liggelden.

Zowel het ontbijt als de lunch en het diner gebruikt u samen met de bemanning in de longroom op tijden die op het wachtsysteem zijn afgestemd.

U dient aan boord van de Clipper Stad Amsterdam een geldig* paspoort bij u te hebben. Alleen een ID kaart is niet voldoende.

*Informeer altijd naar de regels voor de geldigheidsduur van uw paspoort voor het land waar u naartoe reist. In veel landen moet een paspoort ook nog een aantal maanden geldig zijn na binnenkomst/vertrek.

VISUM
Neem contact op met de Amerikaanse en Japanse ambassade voor de benodigde visa.

U.S.A.
Met het Visa Waiver Program kunnen burgers van bepaalde landen visumvrij naar de Verenigde Staten reizen. In plaats van een visum is het verplicht een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen.
Voor het aanvragen van een (verplicht) visum verwijzen wij u naar: https://esta.cbp.dhs. gov/esta/

JAPAN
Geen visumplicht is er voor onder andere de volgende landen: Nederland, Denemarken, Finland, Duitsland, Spanje, Griekenland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Polen. Meer informatie m.b.t. een visumvrij paspoort (maximaal verblijf van 90 dagen).

Het schip beschikt over moderne communicatie apparatuur waardoor telefoon- en e-mailverkeer aan boord mogelijk is. Tot ongeveer 3 mijl uit de kust functioneert ieders mobiele telefoon. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig. De gesprekskosten bedragen in dat geval € 2,50 per minuut* (vaak alleen urgente gesprekken).
De satelliet installatie aan boord maakt ook internet via WIFI mogelijk. Al onze gasten kunnen op kosten van de rederij dagelijks 50MB versturen en/of ontvangen. De verbinding is echter trager dan u aan land gewend bent. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om extra MB’s aan boord bij te kopen. Houdt u er rekening mee dat afhankelijk van de koers het kan voorkomen dat er geen of slecht verbinding gemaakt kan worden met de satelliet. Het is derhalve niet gegarandeerd dat u aan boord te allen tijde van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS
Bij het boeken van uw reis vragen wij u een gezondheidsverklaring in te vullen. Wanneer u hier bijzonderheden op vermeld, kan de scheepsarts contact met u opnemen om uw situatie te bespreken. Op basis van constateringen of sterke vermoedens van een zeer beperkte lichamelijke conditie en daaraan verbonden risico´s kan de scheepsarts de kapitein adviseren om u als passagier van de reis uit te sluiten. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Het schip is uitgerust met een (klein) hospitaal. Onze scheepsarts zal u bij de kennismaking aan boord misschien nogmaals vragen om hem zo volledig mogelijk in te lichten over uw medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen, zodat hij hier rekening mee kan houden.

Op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord, hij of zij heeft ook medicatie tegen zeeziekte voorradig. Uw eerste aanspreekpunt aan boord voor onder andere uw medische vragen, is de eerste officier.

VEILIGHEID
Tijdens het welkomstwoord licht de eerste officier u voor op het gebied van veiligheid aan boord. Houdt er aan boord rekening mee dat het schip in beweging is en dat daardoor dingen kunnen omvallen, verschuiven en deuren kunnen dicht vallen. Het is raadzaam om uw spullen op te bergen en deuren niet open te laten staan en in ieder geval nooit uzelf vast te houden aan een deurpost.

Sommige landen vereisen bewijs van vaccinatie voor reizigers die het land willen binnenkomen of verlaten.
Reisvereisten worden vaak bijgewerkt, dus we raden aan om altijd de nieuwste toegangseisen te controleren voordat u op reis gaat.

Wij wijzen u erop dat u te allen tijde op de hoogte dient te zijn van en te handelen naar de reisadviezen en de corona maatregelen die gelden voor reizen van en naar het schip. Deze reizen vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid.

De vanaf prijs voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco is € 1.480,- en met 1 tussenstop heeft u al een ticket voor € 433,-. De rechtstreekse terugvlucht van Tokyo naar Amsterdam bedraagt zo’n € 1.476,-. Met één tussenstop heeft u al een ticket voor € 539,-

Voor meer informatie over vluchten en tickets gaat u naar www.skyscanner.nl

Houdt u er rekening mee dat ongunstige weersomstandigheden (bv. gebrek of teveel aan wind) de kapitein kunnen doen beslissen op motorvermogen te varen, eerder/later een haven aan te lopen of uit te varen.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren op de website van SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de, op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen, onder de garantie van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij (de rederij) door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

REISVERZEKERING
Het afsluiten van een reisverzekering is voor al onze zeilreizen te allen tijde verplicht. De door u af te sluiten verplichte reisverzekering dient naast de dekking voor medische kosten, ongevallen en repatriëring (artikel 13.9 van de algemene voorwaarden) ook alle COVID-19 gerelateerde medische kosten te dekken. Checkt u vooraf bij uw verzekeraar of deze kosten inderdaad zijn gedekt wanneer u uw reisverzekering afsluit.
Het is aanbevelingswaardig een annuleringsverzekering af te sluiten.

ANNULEREN
Bij onvoorziene COVID-19 gerelateerde situaties waarbij sprake is van overmacht, bieden wij een 100% restitutie garantie met betrekking tot de aan ons betaalde reissom. Voor alle overige – niet COVID – redenen om te annuleren zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.

Blijf up to date

Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe reizen. In onze nieuwsbrief leest u waar onze reizen heen gaan en wanneer deze online komen. Zo mist u niks!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Home > Reisaanbod > San Francisco – Tokyo