AVONTUURLIJKE ZEILREIzen

Tijdens een actieve vakantie de mooiste plekken ter wereld ontdekken? Zeil mee op de Stad Amsterdam.

BEKIJK ALLE REIZEN
Home > Avontuurlijke zeilreis

EEN ONVERGETELIJKE ERVARING OP ZEE

Al 25 jaar vaart Clipper Stad Amsterdam elk jaar de wereldzeeën over en bieden we avonturiers de mogelijkheid om met ons mee te zeilen, zij aan zij met de bemanning. Wil jij het zeezeilen ook van dichtbij ervaren, prachtige bestemmingen bezoeken en onderweg nieuwe vrienden maken? Onze avontuurlijke zeilreizen zijn geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde zeiler. Kies je reis en ga het avontuur aan!

BOEK NU

REIS MEE OP EEN BIJZONDER SCHIP

Een smal zeilschip met indrukwekkend hoge masten, een eindeloze hoeveelheid touwwerk en een scherpe boeg: Stad Amsterdam lijkt regelrecht uit de negentiende eeuw te zijn gevaren. De clipper heeft 31 zeilen, met een totaal oppervlak van 2.200 vierkante meter.

Tijdens een actieve zeiltocht leert onze bemanning je precies hoe je deze hijst en strijkt om het schip naar de volgende bestemming te krijgen. Wil je vast een kijkje nemen aan boord of oefenen met de namen van de verschillende zeilen? Maak kennis met de Stad Amsterdam.

WACHTLOPEN, HOE WERKT DAT?

Om het echte leven aan boord te ervaren, word je ingedeeld bij een van de drie wachten: rood, wit of blauw. In de rode wacht kun je ’s nachts genieten van de serene rust op zee en de eindeloze sterrenhemel.

Zit je in de witte wacht? Dan ga je vroeg uit de veren en kun je rekenen op een spectaculaire zonsopkomst. Wie in de blauwe wacht zit, heeft de grootste kans dat de zeilen moeten worden gehesen. Lees meer over het wachtlopen tijdens de zeilreis.

OOK GESCHIKT VOOR BEGINNERS

Een zeilvakantie aan boord van Stad Amsterdam is juist een mooie en laagdrempelige manier om het zeilen te ontdekken. Je bepaalt namelijk zelf in welke mate je meedoet. In elke groep reizen er genoeg mensen mee die voor het eerst met zeilen in aanraking komen.

Fanatiek? Dan zien we je in een van de wachten en klim je binnen no-time de mast in om de zeilen te hijsen. Liever wat rustiger aan? Help aan dek eens met het zetten van de zeilen, om vervolgens weer in je boek te duiken. Jij bepaalt het tempo.

EEN DAG AAN BOORD

07:30 Ontbijt met de bemanning in de longroom
08:00 Start van de blauwe wacht
10:00 Koffie aan dek
11:30 Geniet van een welverdiende lunch
12:00 Start van de rode wacht
15:00 Koffie aan dek
16:00 Start van de witte wacht
17:30 Diner met de bemanning in de longroom
19:00 Dagelijkse update van de kapitein over route
21:00 Geniet van een goede nachtrust
Nacht Wachtlopen blauwe – rode – witte wacht

Praktische informatie

Bij de prijs van meerdaagse reizen is het volgende inbegrepen:

• Ontbijt met koffie, thee en sappen
• Koffie in de ochtend
• Lunch
• Koffie in de middag
• Diner
• Vers fruit

Het schip beschikt over moderne communicatie apparatuur waardoor telefoon- en e-mailverkeer aan boord mogelijk is. Tot ongeveer 3 mijl uit de kust functioneert ieders mobiele telefoon. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig. De gesprekskosten bedragen in dat geval € 2,50 per minuut (voor alleen urgente gesprekken).

De satellietinstallatie aan boord maakt ook beperkt internet via WIFI mogelijk. De verbinding is echter trager dan u aan land gewend bent. Al onze gasten kunnen op kosten van de rederij dagelijks 50MB versturen en/of ontvangen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om extra MB’s aan boord bij te kopen. Houdt u er rekening mee dat afhankelijk van de koers het kan voorkomen dat er geen of slecht verbinding gemaakt kan worden met de satelliet. Het is derhalve niet gegarandeerd dat u aan boord te allen tijde van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS

Bij het boeken van uw reis vragen wij u een gezondheidsverklaring in te vullen. Wanneer u hier bijzonderheden op vermeldt, kan de scheepsarts contact met u opnemen om uw situatie te bespreken. Op basis van constateringen of sterke vermoedens van een zeer beperkte lichamelijke conditie en daaraan verbonden risico´s, kan de scheepsarts de kapitein adviseren om u als passagier van de reis uit te sluiten. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Het schip is uitgerust met een (klein) hospitaal. Onze scheepsarts zal u bij de kennismaking aan boord misschien nogmaals vragen om hem zo volledig mogelijk in te lichten over uw medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen, zodat hij hier rekening mee kan houden.

Op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord, hij of zij heeft ook medicatie tegen zeeziekte voorradig. Uw eerste aanspreekpunt aan boord voor onder andere uw medische vragen, is de eerste officier.

VEILIGHEID

Tijdens het welkomstwoord licht de eerste officier u voor op het gebied van veiligheid aan boord. Houdt er aan boord rekening mee dat het schip in beweging is en dat daardoor dingen kunnen omvallen, verschuiven en deuren kunnen dicht vallen. Het is raadzaam om uw spullen op te bergen en deuren niet open te laten staan en in ieder geval nooit uzelf vast te houden aan een deurpost.

Voor sommige bestemmingen van Clipper Stad Amsterdam zijn reisvaccinaties verplicht of aanbevolen. Deze vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de passagier. Kijk voor meer informatie over reisvaccinaties op www.nederlandwereldwijd.nl.

Clipper Stad Amsterdam houdt zich als internationaal passagiersschip niet alleen aan de maatregelen voorgeschreven door de Nederlandse overheid en het RIVM, maar ook aan de wereldwijd geldende gezondheidsmaatregelen voor internationale passagiersschepen. Op dit moment gelden er geen restricties of vaccinatie-eisen rondom COVID-19. Het actueel houden van (booster)vaccinaties wordt wereldwijd nog wel door autoriteiten aanbevolen.

Voor meer informatie over vluchten en tickets ga je naar www.skyscanner.nl of direct naar de website van je luchtvaartmaatschappij.

De reis op een zeilschip is afhankelijk van het weer. Houd er rekening mee dat de kapitein bij ongunstige weersomstandigheden (bijvoorbeeld een gebrek of teveel aan wind) kan beslissen om op motorvermogen te varen. Ook kan het voorkomen dat het schip eerder of later dan gepland in een haven aankomt of vertrekt.

De bemanning aan boord werkt tijdens de zeilreizen in een ‘drie wachten’-systeem. Er is de rode wacht (van 12.00 tot 16.00 uur en van 00.00 tot 04.00 uur), de witte wacht (van 16.00 tot 20.00 uur en van 04.00 tot 08.00 uur) en de blauwe wacht (van 20.00 tot 00.00 uur en van 08.00 tot 12.00 uur).

Vind je het leuk om het leven aan boord als bemanningslid te ervaren? Dan word je tijdens een avontuurlijke zeilreis of oceaanoversteek ingedeeld bij een van de drie wachten. Zeilen zetten, de uitkijk bemannen, de koers uitzetten, wachtlopen of misschien wel de bemanning assisteren bij het onderhoud aan boord: het kan allemaal. Zo beleef je hoe het is om te zeezeilen op een schip als de Clipper Stad Amsterdam.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle meerdaagse reizen die op deze website worden aangeboden, vallen onder de garantieregeling van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument ervan is verzekerd dat vooruitbetaald reisgeld wordt terugbetaald als Clipper Stad Amsterdam door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

Voor passagiers van al onze zeilreizen is een reisverzekering verplicht. Daarnaast raden we  aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij annulering zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.