LUXE ZEILCRUISE

Kom volledig tot rust en ontdek de Caribische eilanden op een adembenemend zeilschip vol luxe.

BEKIJK ALLE CRUISES
Home > Luxe zeilcruise

Een vijfsterrenavontuur

Een luxe cruise op de Stad Amsterdam is een onvergetelijke ervaring op zee. Overdag zeilen de kapitein en zijn bemanning het schip langs schitterende eilanden in het Caribisch gebied, en ondertussen geniet jij aan boord van fantastisch eten en de eersteklas service. ’s Middags gaat het schip voor anker in een ongerepte baai. Neem een duik, ga snorkelen tussen de schildpadden of geniet van een verse cocktail, terwijl onze chef-kok op een parelwit strand een barbecue voorbereidt. Een vakantie om nog lang van na te dromen!

BOEK NU

Tropische herinneringen

Beeld het je eens in: je staat op het dek met een koud drankje in de hand te genieten van de rustgevende golven, terwijl de warme avondzon je gezicht verwarmt. De feloranje lucht verandert langzaam in een donkerroze hemel. Wanneer er uiteindelijk een zwarte deken valt met duizenden lichtjes, is het tijd om met je gezelschap aan te schuiven bij het diner, vers bereid door onze chef-kok. De vakantiekriebels te pakken? Bekijk ons complete aanbod van luxe zeilcruises.

Goed eten, goed leven

Goed eten is het hoogtepunt van de dag, zeker als je op vakantie bent. Tijdens onze luxe zeilcruises worden ontbijt, lunch en diner door onze koks aan boord elke dag tot in de puntjes verzorgd. ‘s Avonds geniet je van een gevarieerd menu van heerlijke internationale gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Speciale wensen of voorkeuren? Laat het ons weten, dan houden we hier rekening mee.

De allerbeste service

Ons team van ervaren hosts zorgt ervoor dat het je tijdens de cruise aan niets ontbreekt. Of je nu twijfelt welke dagexcursie je moet kiezen, vragen hebt over het indrukwekkende zeilschip of gewoon een nieuwe ronde van je favoriete drankje wilt bestellen: zij zijn je vaste aanspreekpunt en staan dag en nacht voor je klaar.

Ontdek onze luxe cruises

Dagprogramma

08:00 Neem een heerlijke ochtendduik in het frisse zeewater
09:00 Schuif aan bij het ontbijt in de longroom
10:00 We vertrekken uit de baai en hijsen de zeilen. Meehelpen mag!
10:30 De crew vertelt alles wat je wilt weten over het leven aan boord
12:00 Geniet van een uitgebreide lunch aan dek
13:00 We gaan voor anker in een baai, zet voet aan wal en verken het eiland
17:30 Drink een heerlijke drankje in de lokale strandbar
19:00 Neem plaats voor een uitgeserveerd diner aan dek
21:30 Ga met de voetjes van de vloer of trek je terug met een goed boek
23:00 Geniet van een goede nachtrust

Praktische informatie

Bij de prijs van meerdaagse reizen is inbegrepen:
• Ontbijt met koffie, thee en sappen;
• Koffiebreak in de ochtend;
• Lunch;
• Koffie break in de middag;
• Diner;
• Vers fruit

Bellen en internetten op je mobiele telefoon is mogelijk tot ongeveer 3 mijl (4,8 kilometer) van de kust. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig, die we alleen inzetten voor urgente gesprekken. De gesprekskosten hiervoor bedragen € 2,50 per minuut.

We bieden onze gasten dagelijks gratis 50 MB per persoon aan om te versturen en/of ontvangen. Deze internetverbinding loopt via de satellietinstallatie en is daarom trager dan je aan land gewend bent. Je kunt aan boord extra MB’s bijkopen. Houd er rekening mee dat er op open zee soms slechte of geen verbinding is. Het is daarom niet gegarandeerd dat je tijdens de reis altijd van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS
De veiligheid van onze passagiers en bemanning staat voorop. Bij het boeken van je reis vragen we daarom om een gezondheidsverklaring in te vullen. Als je hier bijzonderheden op vermeldt, kan het zijn dat de scheepsarts voorafgaand aan de reis contact met je opneemt om je situatie te bespreken.

Constateren of vermoeden we een zeer beperkte lichamelijke conditie, met hoge gezondheidsrisico’s? Dan kan de scheepsarts de kapitein adviseren om je als passagier niet mee te nemen. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Zodra je aan boord bent, zal de scheepsarts misschien nogmaals vragen naar medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen. Zo kunnen we hier tijdens de reis goed rekening mee houden.

Het schip beschikt over een klein hospitaal en op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord. Voor medische vragen is onze eerste officier je vaste aanspreekpunt. Je kunt aan boord gratis tabletten tegen zeeziekte krijgen.

VEILIGHEID
Tijdens het welkomstwoord vertelt de eerste officier meer over de veiligheid aan boord. Houd er rekening mee dat het schip constant in beweging is. Hierdoor kunnen dingen omvallen, verschuiven en kunnen deuren dichtvallen. Het is raadzaam om je spullen op te bergen, deuren niet open te laten staan en je in ieder geval nooit vast te houden aan een deurpost.

Voor sommige bestemmingen van Clipper Stad Amsterdam zijn reisvaccinaties verplicht of aanbevolen. Deze vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de passagier. Kijk voor meer informatie over reisvaccinaties op www.nederlandwereldwijd.nl.

Clipper Stad Amsterdam houdt zich als internationaal passagiersschip niet alleen aan de maatregelen voorgeschreven door de Nederlandse overheid en het RIVM, maar ook aan de wereldwijd geldende gezondheidsmaatregelen voor internationale passagiersschepen. Op dit moment gelden er geen restricties of vaccinatie-eisen rondom COVID-19. Het actueel houden van (booster)vaccinaties wordt wereldwijd nog wel door autoriteiten aanbevolen.

Voor meer informatie over vluchten en tickets ga je naar www.skyscanner.nl of direct naar de website van je luchtvaartmaatschappij.

De reis op een zeilschip is afhankelijk van het weer. Houd er rekening mee dat de kapitein bij ongunstige weersomstandigheden (bijvoorbeeld een gebrek of teveel aan wind) kan beslissen om op motorvermogen te varen. Ook kan het voorkomen dat het schip eerder of later dan gepland in een haven aankomt of vertrekt.

Tijdens de luxe zeilcruises hoef je geen wachten te lopen.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle meerdaagse reizen die op deze website worden aangeboden, vallen onder de garantieregeling van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument ervan is verzekerd dat vooruitbetaald reisgeld wordt terugbetaald als Clipper Stad Amsterdam door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

Voor passagiers van al onze zeilreizen is een reisverzekering verplicht. Daarnaast raden we  aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij annulering zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.

Home > Luxe zeilcruise