Het schip

Hier vindt u alles over het schip.

Home > Het schip

Clipper Stad Amsterdam

Waan je in de 19e eeuw aan boord van de Clipper Stad Amsterdam. Je wordt omringd door teak hout en messing, elk detail geeft je het gevoel dat je teruggaat in de tijd zonder de hedendaagse comfort te verliezen…

De Clipper is 76 meter lang en beschikt over 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2200 vierkante meter. Het schip heeft een authentiek dwars tuig, een scherpe clipper boeg en vaart als passagiersschip onder Nederlandse vlag.
Het schip heeft 14 luxe hutten, een ruime eetzaal (de longroom) voor diners en presentaties en een buitenbar met daarbij ruimte om een receptie of diner te hosten.

De Clipper Stad Amsterdam kan privé geboekt worden voor luxe cruises en bedrijfsevenementen. Daarnaast kun je als gast aan boord verblijven voor een luxe cruises of een avontuurlijke zeilreis.

BOEK NU

Aan dek

Interieur

Op het bovendek waant u zich op een historische klipper uit de negentiende eeuw. Het fraaie kaartenhuis, de drie enorme masten, de lijnen aan dek, het schitterend onderhouden teak houtwerk. Tegelijkertijd heeft het passagierszeilschip Stad Amsterdam ook de luxe van de 21e eeuw voor u in petto.

Terwijl de bemanning het schip op koers houdt, serveert onze hospitality crew vanuit de bar aan dek heerlijke drankjes en hapjes, bereid door onze chef-kok in zijn kombuis.

Upper deck

Het upper deck van de clipper is het bovenste volledige dek dat zich uitstrekt van boeg tot achtersteven. Het upper deck bestaat uit het aft deck, main deck en het forecastle deck.

Relax & Geniet

Sla je handdoekje uit en kom tot rust op de deining va het schip op de golven. Luister die ene podcast, lees je lievelingsboek voor de tweede keer of tuur in de verte op zoek naar dolfijnen.

Home > Het schip

De longroom

Een stijlvolle mahoniehouten trap leidt je van het dek naar de longroom, het hart van het schip. Ook hier zie je het prachtige houtwerk en de koperen afwerking. Hier komen onze gasten samen om een praatje te maken, de bemanning te ontmoeten, een spelletje te spelen, te genieten van een drankje of een maaltijd.

Wil je rustig achterover leunen, een e-mail versturen of een boek lezen? Dat kan ongestoord in de longroom! Deze ruimte is ook de locatie voor zakelijke bijeenkomsten. Alles is mogelijk met de nieuwste technologie en audiovisuele apparatuur tot je beschikking. De longroom is ook uitgerust met een luxe bar en een kleine bibliotheek. Er is plaats voor 55 gasten voor lunch of diner.

Home > Het schip

De cabins

De 14 gastenhutten bevinden zich op het tussendek en hebben allemaal een patrijspoort. Iedere hut beschikt over een telefoon (met satellietaansluiting) en airco. Ze zijn standaard ingericht voor twee personen, maar kunnen eenvoudig worden aangepast voor een verblijf met drie of vier personen.

Tevens zijn alle hutten voorzien van een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. De afwerking met veel hout en koperwerk geeft de hutten een klassieke uitstraling. Alle hutten zijn gelijk van indeling en hebben een oppervlakte van zo’n 11 m².

Home > Het schip

Capaciteit

Overzicht zeilen

Details

Lengte 76 meter
Lengte over dek 60,5 meter
Grootste breedte 10,5 meter
Diepgang 4,8 meter
Snelheid onder zeil 17 knopen
Snelheid op motor 11 knopen
Tuigage 3 mast volschip
Masthoogte 46,5 meter
Aantal zeilen 31 zeilen
Zeiloppervlakte 2.200 m2
Aantal hutten 14
Motorvermogen 749 kW
Tonnage 723 BRT
Gewicht 1.038 MT
Romp Staal
Bouwperiode 1997 – 2000
Keur Lloyd’s Register of Shipping, de Nederlandse Scheepsvaart Inspectie, Safety Of Life At Sea Certificate, Passenger Safety Certificate, US Coast Guard Certificate
Ontwerp Gerard Dykstra & Partners, Naval Architects and Marine Engineers NBJA, Amsterdam
Bouw Damen Oranjewerf, Amsterdam
Interieur Pieter Beeldsnijder, PB Design, Edam

Blijf op de hoogte

Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe reizen. In onze nieuwsbrief leest u waar onze reizen heen gaan en wanneer deze online komen. Zo mist u niks!

SCHRIJF ME IN
Home > Het schip