OVER CLIPPER STAD AMSTERDAM

Home > Alles over ons

Een schip vol nieuwe kansen

De Stad Amsterdam is een schip vol geschiedenis, gebouwd om nieuwe kansen te creëren voor jong en oud. Ontdek het verhaal achter ons bijzondere zeilschip en de mensen die je onvergetelijke reis mogelijk maken.

ONS DUURZAME DNA

Het thema duurzaamheid is verweven in het dna van Clipper Stad Amsterdam en haar rederij. Door het leven op zee zo dichtbij de natuur, is er aan boord veel respect voor de omgeving en het behoud ervan. Als zeilliefhebbers proberen we zoveel mogelijk mijlen zeilend af te leggen.

Tijdens de grootscheepse refit in de eerste helft van 2020, is een grote stap gezet met betrekking tot de duurzame koers van Clipper Stad Amsterdam. Het schip heeft schonere en zuinigere motoren gekregen voor zowel de voortstuwing als de stroomvoorziening.

Er is een behandelingsinstallatie voor uitlaatgas geïnstalleerd en het schip heeft een nieuwe vuilwaterbehandelingsinstallatie gekregen, waarmee we voldoen aan toekomstige eisen van de International Maritime Organisation (IMO). Om de generator in de haven niet aan te hoeven zetten en dus geen diesel te hoeven verstoken, is ook de walstroomaansluiting verbeterd.

Ons verhaal

Clipper Stad Amsterdam verenigt het beste van twee werelden. Aan de ene kant is het schip ontworpen naar voorbeeld van commerciële tallships uit de late negentiende eeuw, toen deze zeevaart z’n hoogtepunt beleefde. Aan de andere kant is het volledig gebouwd met de state-of-the-art schone scheepssystemen van nu. Dat maakt het schip uniek in haar soort. Stad Amsterdam is het officiële vlaggenschip van de gemeente Amsterdam en van het vijfjaarlijkse evenement SAIL Amsterdam. Daarnaast won het schip vanwege haar indrukwekkende snelheid in 2001 de prestigieuze Tall Ships Race.

DUURZAME MERCHANDISE

In 2019 hebben we onze merchandisecollectie vernieuwd. De kleding die we in onze shop aan boord en in onze online webshop verkopen, is gemaakt van duurzame materialen en op een verantwoorde, ecologische manier geproduceerd. Naast dat de materialen mooier zijn, voelt het ook goed om producten te verkopen waar zorgvuldig aandacht aan besteed is.

Het team

De crew

De bemanning van de Stad Amsterdam bestaat uit 20 tot 30 ervaren zeelieden en jonge zeelieden in opleiding, afkomstig uit soms wel tien of twaalf verschillende landen. De voertaal is daarom Engels.

Alle posities zijn dubbel bezet. Een deel werkt aan boord, terwijl het andere deel dan met verlof is. Alle crewleden zijn niet alleen getraind om met de Stad Amsterdam te zeilen, maar hebben ook een grote passie voor het schip. Dat gevoel brengen ze graag op onze gasten over. De kapitein stuurt samen met drie officieren de bemanning aan.

Op kantoor

Voorste rij (van links naar rechts): Reinoud van der Heijden, Anne Cornelissen, Ineke Eibergen, Babette Vriezen.

Achterste rij (van links naar rechts): Evert van Dishoeck, Sanne Lutz, Ernst de Haan.


Informatie