Kobe

Shanghai

Van het land van de rijzende zon naar het land van de Chinese muur.

Home > Reisaanbod > Kobe – Shanghai
start
26-05-2024
eind
03-06-2024
9
dagen
niveau
3
vanaf
€ 1.165
status
Beschikbaar

De Route

De vaarroute loopt langs de zuidkust van Japan. Er staat een zeer sterke stroming in Oost-Noord oostelijke richting langs de kust. Afhankelijk van het weer zullen we dicht of ver uit de kust varen. De tocht gaat via de baai van Osaka en de Wakayama baai naar de oost Chinese zee. Vervolgens varen we op de Huangpu rivier die door het stadscentrum van Shanghai stroomt en de stad verdeelt in twee delen: Puxi in het westen en Pudong in het oosten. Puxi is het oudere deel van de stad, terwijl Pudong het modernere zakelijke district is.

Er zal zo’n week zeilen nodig zijn om aan te komen in de metropool Shanghai. Hier eindigt dit bijzondere zeilavontuur en kunt u de dynamische Chinese stad een bezoek gaan brengen.

Meer weten over de bestemmingen onderweg? Lees hieronder verder!

Op naar…

KOBE BEEF, TOREN EN KITANO IJINKAN

In de haven van Kobe verwelkomen de kapitein en zijn bemanning u aan boord van de Clipper.
Kobe is een levendige en diverse stad met een mix van moderne en historische elementen. De stad is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners van Japan.

Het hebben van één van de drukste zeehavens van Japan maakt dat Kobe een belangrijk economisch en handelscentrum is. Ook op culinair gebied is er genoeg bijzonders te melden over de stad. Kobe staat namelijk wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige, malse en uiterst smakelijke rundvlees: Kobe Beef. Veel restaurants in de stad serveren dan ook overheerlijke gerechten met Kobe Beef.
Andere opmerkelijke bezienswaardigheden in Kobe zijn onder andere de haven, het Meriken Park, de Kobe-toren, en de oude buitenlandse nederzettingen zoals Kitano Ijinkan. Ook biedt de stad een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee.

Kobe

HET BRUISENDE SHANGHAI

Op zondagavond 2 juni bereiken we Shanghai, na het afleggen van ongeveer 830 zeemijlen! De volgende ochtend nemen onze bemanningsleden afscheid van u, en zult u ongetwijfeld terugkijken op een buitengewone ervaring.

De moderne en uiterst levendige stad Shanghai ligt aan de oostkust van China, aan de monding van de Yangtze-rivier. De stad heeft een indrukwekkende skyline met uiterst moderne architectuur. Het beschikt daarnaast over een belangrijk financieel en handelscentrum en speelt een grote rol met betrekking tot China’s technologische innovatie en ontwikkeling.

Ook op historisch gebied heeft Shanghai genoeg te bieden. De historische wijken, zoals de Bund, met oude koloniale architectuur mag u dan ook niet missen!
Het overweldigende uitzicht dat u heeft op het Pudong district met de torenhoge wolkenkrabbers en op de Oriental Pearl TV Tower en op de Jin Mao Tower maakt de Bund een belangrijke toeristische attractie. Het uitzicht is ook in de avond fantastisch als alle neonverlichting is ingeschakeld.

Shanghai

Zeilen & Avontuur

Tijdens de zeiltocht van Kobe naar Shanghai, leert u zo veel mogelijk aspecten van het zeilen op een dwars getuigd schip.

Wat is er mooier dan op de uitkijk staan met niets anders dan zee om u heen; het is een bijzondere ervaring om je klein en nietig te voelen in de overweldigende natuur. Tuur in de golven, geniet van een uitgestrekte zee en spot misschien een paar walvissen die in de Stille Oceaan veelvuldig voorkomen.

Naast het zeilen zijn er nog genoeg andere bezigheden! Wij raden u dan ook aan om de crew te helpen in bijvoorbeeld het onderhoud om de echte beleving van het leven aan boord van een zeilschip te ervaren.

Ziet u het al voor zich?

04:00 De witte wacht wordt aan dek verwacht
06:00 Geniet van een prachtige zonsopgang
06:30 De crew vertelt en leert je graag alles wat je wilt weten
08:00 Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor u klaar in de longroom
10:00 De zeilen worden gehesen, help je mee?
12:00 Geniet van de verse lunch of haal een paar uurtjes slaap in
13:00 Even ontspannen met een boek of een praatje maken met één van de gasten
18:00 Het diner buffet is geopend
20:00 Presentatie van de kapitein in de longroom
21:00 Leg een prachtige zonsondergang vast met uw camera
22:00 Geniet van een goede nachtrust

Cabins

Onze cabins

De 14 gastenhutten bevinden zich op het tussendek en hebben allemaal een patrijspoort. Iedere hut beschikt over een telefoon (met satellietaansluiting) en airco. Ze zijn standaard ingericht voor twee personen, maar kunnen eenvoudig worden aangepast voor een verblijf met drie of vier personen.

Onze cabins

Voorzieningen

Tevens zijn alle hutten voorzien van een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. De afwerking met veel hout en koperwerk geeft de hutten een klassieke uitstraling. Alle hutten zijn gelijk van indeling en hebben een oppervlakte van zo’n 11 m².

Voorzieningen

Praktische Informatie

INSCHEPEN
Zondag 26 mei 2024 om 17.00 uur, in Kobe, Japan.

ONTSCHEPEN
Maandag 3 juni 2024 om 10.00 uur in Shanghai, China.

Prijs 3 persoonshut € 1.165,- p.p.
Prijs 2 persoonshut € 1.375,- p.p.
Prijs 1 persoonshut € 2.062,50

Op deze reis is een jongerenkorting van 50% van toepassing (leeftijd t/m 25 jaar).
De jongerenkorting wordt berekend op basis van de prijs voor een gedeelde 3 persoonshut.

Bent u geïnteresseerd in een hut uitgerust met een tweepersoonsbed?
De toeslag hiervoor bedraagt € 250,- (afhankelijk van beschikbaarheid).

BIJKOMENDE KOSTEN:
• Vluchten en transfers;
• Overige (exclusieve) drankjes aan boord;
• Overige persoonlijke uitgaven.

Inclusief
• Ontbijt met koffie, thee en sappen;
• Koffiebreak in de ochtend;
• Lunch;
• Koffiebreak in de middag;
• Diner;
• Vers fruit;
• Haven- en liggelden.

Zowel het ontbijt als de lunch en het diner gebruikt u samen met de bemanning in de longroom op tijden die op het wachtsysteem zijn afgestemd.

U dient aan boord van de Clipper Stad Amsterdam een geldig* paspoort bij u te hebben. Alleen een ID kaart is niet voldoende.

*Informeer altijd naar de regels voor de geldigheidsduur van uw paspoort voor het land waar u naartoe reist. In veel landen moet een paspoort ook nog een aantal maanden geldig zijn na binnenkomst/vertrek.

VISUM
Het is zeer belangrijk en uw eigen verantwoordelijkheid om de visumvereisten voor de landen waar u naartoe reist en van waaruit u reist, te controleren en zelf te regelen.
De beste manier om te achterhalen of u een visum nodig heeft om een specifiek land binnen te komen, is door de officiële website van de landen die u van plan bent te bezoeken te raadplegen of contact op te nemen met de ambassade of het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

JAPAN
Volgens deze website is er geen visumplicht voor onder andere de volgende landen bij een maximaal verblijf van 90 dagen: Nederland, Denemarken, Finland, Duitsland, Spanje, Griekenland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Polen. Gelieve te controleren of e.e.a. ook voor u van toepassing is.

CHINA
Volgens deze website kunnen Nederlandse reizigers van 1 december 2023 tot en met 30 november 2024 zonder visum China inreizen bij een verblijf van maximaal 15 dagen. De visumvrijstelling geldt voor toeristische reizen, zakelijke reizen, familie- of vriendenbezoek en voor doorreis (transit). Gelieve te controleren of e.e.a. ook voor u van toepassing is.

Het schip beschikt over moderne communicatie apparatuur waardoor telefoon- en e-mailverkeer aan boord mogelijk is. Tot ongeveer 3 mijl uit de kust functioneert ieders mobiele telefoon. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig. De gesprekskosten bedragen in dat geval € 2,50 per minuut* (vaak alleen urgente gesprekken).
De satelliet installatie aan boord maakt ook internet via WIFI mogelijk. Al onze gasten kunnen op kosten van de rederij dagelijks 50MB versturen en/of ontvangen. De verbinding is echter trager dan u aan land gewend bent. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om extra MB’s aan boord bij te kopen. Houdt u er rekening mee dat afhankelijk van de koers het kan voorkomen dat er geen of slecht verbinding gemaakt kan worden met de satelliet. Het is derhalve niet gegarandeerd dat u aan boord te allen tijde van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS
Bij het boeken van uw reis vragen wij u een gezondheidsverklaring in te vullen. Wanneer u hier bijzonderheden op vermeld, kan de scheepsarts contact met u opnemen om uw situatie te bespreken. Op basis van constateringen of sterke vermoedens van een zeer beperkte lichamelijke conditie en daaraan verbonden risico´s kan de scheepsarts de kapitein adviseren om u als passagier van de reis uit te sluiten. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Het schip is uitgerust met een (klein) hospitaal. Onze scheepsarts zal u bij de kennismaking aan boord misschien nogmaals vragen om hem zo volledig mogelijk in te lichten over uw medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen, zodat hij hier rekening mee kan houden.

Op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord, hij of zij heeft ook medicatie tegen zeeziekte voorradig. Uw eerste aanspreekpunt aan boord voor onder andere uw medische vragen, is de scheepsarts.

VEILIGHEID
Tijdens het welkomstwoord licht de eerste officier u voor op het gebied van veiligheid aan boord. Houdt er aan boord rekening mee dat het schip in beweging is en dat daardoor dingen kunnen omvallen, verschuiven en deuren kunnen dicht vallen. Het is raadzaam om uw spullen op te bergen en deuren niet open te laten staan en in ieder geval nooit uzelf vast te houden aan een deurpost.

Sommige landen vereisen bewijs van vaccinatie voor reizigers die het land willen binnenkomen of verlaten.
Reisvereisten worden vaak bijgewerkt, dus we raden aan om altijd de nieuwste toegangseisen te controleren voordat u op reis gaat.

Wij wijzen u erop dat u te allen tijde op de hoogte dient te zijn van en te handelen naar de reisadviezen en de corona maatregelen die gelden voor reizen van en naar het schip. Deze reizen vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid.

De vanaf prijs voor een vlucht met 2 tussenstops van Amsterdam via Frankfurt en Tokio naar Osaka Kobe airport is € 1.149,- .
De rechtstreekse terugvlucht van Shanghai naar Amsterdam bedraagt zo’n € 647,-.

Voor meer informatie over vluchten en tickets gaat u naar www.skyscanner.nl

Houdt u er rekening mee dat ongunstige weersomstandigheden (bv. gebrek of teveel aan wind) de kapitein kunnen doen beslissen op motorvermogen te varen, eerder/later een haven aan te lopen of uit te varen.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren op de website van SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de, op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen, onder de garantie van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij (de rederij) door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

REISVERZEKERING
Het afsluiten van een reisverzekering is voor al onze zeilreizen te allen tijde verplicht. De door u af te sluiten verplichte reisverzekering dient naast de dekking voor medische kosten, ongevallen en repatriëring (artikel 13.9 van de algemene voorwaarden) ook alle COVID-19 gerelateerde medische kosten te dekken. Checkt u vooraf bij uw verzekeraar of deze kosten inderdaad zijn gedekt wanneer u uw reisverzekering afsluit.
Het is aanbevelingswaardig een annuleringsverzekering af te sluiten.

ANNULEREN
Bij onvoorziene COVID-19 gerelateerde situaties waarbij sprake is van overmacht, bieden wij een 100% restitutie garantie met betrekking tot de aan ons betaalde reissom. Voor alle overige – niet COVID – redenen om te annuleren zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe reizen. In onze nieuwsbrief leest u waar onze reizen heen gaan en wanneer deze online komen. Zo mist u niks!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Home > Reisaanbod > Kobe – Shanghai