Oceaanoversteek

Klaar voor het avontuur van je leven? Vaar op een officieel Nederlands vlaggenschip mee de wereldzeeën over.

BEKIJK REIZEN
Home > Oceaanoversteek

Drie schitterende weken op zee

Heb je er altijd al van gedroomd om eens in je leven de Atlantische Oceaan over te steken op een groot zeilschip?  Bij onze bemanning, die de oversteek één of twee keer per jaar maakt, ben je in uitstekende handen. Maar let op: zo’n reis is niet voor iedereen weggelegd! Bekijk onze komende bestemmingen en kies voor een avonturentocht om nooit meer te vergeten.

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

De ultieme reis voor zeilliefhebbers

Adembenemende zonsopgangen, levendige regenbogen en dolfijnen die voor de boeg van het schip meezwemmen, maar ook de rust en het gevoel van vrijheid dat de open zee biedt: je zult je deze bijzondere vakantie voor altijd blijven herinneren. Een oceaanoversteek met de Stad Amsterdam duurt ongeveer drie weken en is een unieke kans om het tallship in volle glorie mee te maken.

Zelf meezeilen?

Wil je ervaren hoe het is om een dwarsgetuigd schip de oceaan over te varen? Geef je op voor een van de drie wachten en proef tijdens je zeilvakantie van het leven in de zeevaart. Misschien leer jij binnenkort wel de zeilen hijsen, help je een handje mee bij de onderhoudswerkzaamheden van het schip of sta je op de uitkijk. Onze ervaren bemanning begeleidt je bij elke activiteit.

Beleef de zee

Het schip, de golven, een strakblauwe lucht… En verder niets. Het gevoel van rust op de open zee is met niets te vergelijken. Je zult merken dat je al snel na vertrek zeebenen ontwikkelt en dat de stilte op de oceaan niet meer oorverdovend klinkt.

De precieze duur van de oversteek is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar meestal varen we zo’n drie weken. Geniet je liever van een kortere zeilvakantie? Bekijk dan ons aanbod van avontuurlijke zeilreizen, onder andere in het zonovergoten Caribische gebied.

Een dag uit het programma

04:00 Einde van je wacht, pak je nachtrust
09:00 Ontbijten in de longroom
10:00 De zeilen worden gehesen, help je mee?
11:30 Lunchen voordat de nieuwe wacht begint
12:00 Start van je wacht
16:00 Einde van je wacht, tijd voor je favoriete boek!
18:00 Diner samen met de crew in de longroom
19.30 Tijd voor een spelletje!
20:00 Vroeg naar bed
00.00 Start van je wacht

Praktische informatie

Bij de prijs van meerdaagse reizen is het volgende inbegrepen:

• Ontbijt met koffie, thee en sappen
• Koffie in de ochtend
• Lunch
• Koffie in de middag
• Diner
• Vers fruit

Bellen en internetten op je mobiele telefoon is mogelijk tot ongeveer 3 mijl (4,8 kilometer) van de kust. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig, die we alleen inzetten voor urgente gesprekken. De gesprekskosten hiervoor bedragen € 2,50 per minuut.

We bieden onze gasten dagelijks gratis 50 MB per persoon aan om te versturen en/of ontvangen. Deze internetverbinding loopt via de satellietinstallatie en is daarom trager dan je aan land gewend bent. Je kunt aan boord extra MB’s bijkopen. Houd er rekening mee dat er op open zee soms slechte of geen verbinding is. Het is daarom niet gegarandeerd dat je tijdens de reis altijd van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS
De veiligheid van onze passagiers en bemanning staat voorop. Bij het boeken van je reis vragen we daarom om een gezondheidsverklaring in te vullen. Als je hier bijzonderheden op vermeldt, kan het zijn dat de scheepsarts voorafgaand aan de reis contact met je opneemt om je situatie te bespreken.

Constateren of vermoeden we een zeer beperkte lichamelijke conditie, met hoge gezondheidsrisico’s? Dan kan de scheepsarts de kapitein adviseren om je als passagier niet mee te nemen. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Zodra je aan boord bent, zal de scheepsarts misschien nogmaals vragen naar medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen. Zo kunnen we hier tijdens de reis goed rekening mee houden.

Het schip beschikt over een klein hospitaal en op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord. Voor medische vragen is onze eerste officier je vaste aanspreekpunt. Je kunt aan boord gratis tabletten tegen zeeziekte krijgen.

VEILIGHEID
Tijdens het welkomstwoord vertelt de eerste officier meer over de veiligheid aan boord. Houd er rekening mee dat het schip constant in beweging is. Hierdoor kunnen dingen omvallen, verschuiven en kunnen deuren dichtvallen. Het is raadzaam om je spullen op te bergen, deuren niet open te laten staan en je in ieder geval nooit vast te houden aan een deurpost.

Voor sommige bestemmingen van Clipper Stad Amsterdam zijn reisvaccinaties verplicht of aanbevolen. Deze vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de passagier. Kijk voor meer informatie over reisvaccinaties op www.nederlandwereldwijd.nl.

Clipper Stad Amsterdam houdt zich als internationaal passagiersschip niet alleen aan de maatregelen voorgeschreven door de Nederlandse overheid en het RIVM, maar ook aan de wereldwijd geldende gezondheidsmaatregelen voor internationale passagiersschepen. Op dit moment gelden er geen restricties of vaccinatie-eisen rondom COVID-19. Het actueel houden van (booster)vaccinaties wordt wereldwijd nog wel door autoriteiten aanbevolen.

Voor meer informatie over vluchten en tickets ga je naar www.skyscanner.nl of direct naar de website van je luchtvaartmaatschappij.

De reis op een zeilschip is afhankelijk van het weer. Houd er rekening mee dat de kapitein bij ongunstige weersomstandigheden (bijvoorbeeld een gebrek of teveel aan wind) kan beslissen om op motorvermogen te varen. Ook kan het voorkomen dat het schip eerder of later dan gepland in een haven aankomt of vertrekt.

De bemanning aan boord werkt tijdens de zeilreizen in een ‘drie wachten’-systeem. Er is de rode wacht (van 12.00 tot 16.00 uur en van 00.00 tot 04.00 uur), de witte wacht (van 16.00 tot 20.00 uur en van 04.00 tot 08.00 uur) en de blauwe wacht (van 20.00 tot 00.00 uur en van 08.00 tot 12.00 uur).

Vind je het leuk om het leven aan boord als bemanningslid te ervaren? Dan word je tijdens een avontuurlijke zeilreis of oceaanoversteek ingedeeld bij een van de drie wachten. Zeilen zetten, de uitkijk bemannen, de koers uitzetten, wachtlopen of misschien wel de bemanning assisteren bij het onderhoud aan boord: het kan allemaal. Zo beleef je hoe het is om te zeezeilen op een schip als de Clipper Stad Amsterdam.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle meerdaagse reizen die op deze website worden aangeboden, vallen onder de garantieregeling van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument ervan is verzekerd dat vooruitbetaald reisgeld wordt terugbetaald als Clipper Stad Amsterdam door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

Voor passagiers van al onze zeilreizen is een reisverzekering verplicht. Daarnaast raden we  aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij annulering zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.