Alle reizen

Benieuwd naar onze luxe cruisevakanties, avontuurlijke zeiltochten of de zakelijke mogelijkheden aan boord? Bekijk alle reizen met Stad Amsterdam.

Home > Alle reizen

Ontdek de wereld op een zeilschip vol luxe

Een zonovergoten cruise in het Caribisch gebied, een onvergetelijke zeilreis voor echte avonturiers of een ontspannen bedrijfsevenement met klanten of collega’s: op de Stad Amsterdam kan het allemaal.

ONTDEK ONZE VASTE BESTEMMINGEN

Ieder jaar legt de Stad Amsterdam vrijwel dezelfde route af. In januari en februari reizen we door het Caribisch gebied, waar we luxe zeilcruises aanbieden. Na het cruiseseizoen varen we noordwaarts, langs de oostkust van de Verenigde Staten, naar Miami, Baltimore, New York en Boston. Vanuit Boston maakt het schip de jaarlijkse Atlantische Oceaan-oversteek.

Aangekomen in de Middellandse Zee varen we in de zomer onder andere naar Ibiza, Genua en Livorno. In de late zomer bezoeken we Noord-Europa, denk aan Hamburg, Oostende en onze thuishaven Amsterdam. Zodra het najaar aanbreekt, zakken we weer af naar het zuiden en zeilen we via Las Palmas terug naar de Caribische eilanden.

EEN DROOM VOOR ZEILLIEFHEBBERS

Een reis op de Stad Amsterdam biedt een geweldige kans voor avonturiers om een unieke ervaring op te doen. Het fraaie kaartenhuis, de drie enorme masten, de lijnen aan dek, het schitterend onderhouden teak houtwerk… Daar gaat het hart van elke zeilliefhebber sneller van kloppen!

WORLD TOUR 2023-2025

In het najaar van 2023 zijn we gestart met een nieuw avontuur: de World Tour! Tijdens deze twee jaar durende rondreis, die ons naar een hoop nieuwe bestemmingen brengt, organiseren we speciale jongerenreizen waarmee we de deelnemers helpen bij een succesvolle start op de arbeidsmarkt.

Bedrijven die aan deze missie willen bijdragen, sponsoren (een etappe van) de reis. Natuurlijk kun je als gast nog steeds een cruisevakantie boeken, zelf meezeilen of aan boord stappen voor een zakelijk evenement aan boord organiseren.

Praktische informatie

Bij de prijs van meerdaagse reizen is het volgende inbegrepen:

• Ontbijt met koffie, thee en sappen
• Koffie in de ochtend
• Lunch
• Koffie in de middag
• Diner
• Vers fruit

Bellen en internetten op je mobiele telefoon is mogelijk tot ongeveer 3 mijl (4,8 kilometer) van de kust. Daarna is voor het voeren van telefoongesprekken een satellietverbinding nodig, die we alleen inzetten voor urgente gesprekken. De gesprekskosten hiervoor bedragen € 2,50 per minuut.

We bieden onze gasten dagelijks gratis 50 MB per persoon aan om te versturen en/of ontvangen. Deze internetverbinding loopt via de satellietinstallatie en is daarom trager dan je aan land gewend bent. Je kunt aan boord extra MB’s bijkopen. Houd er rekening mee dat er op open zee soms slechte of geen verbinding is. Het is daarom niet gegarandeerd dat je tijdens de reis altijd van internet gebruik kunt maken.

SCHEEPSARTS
De veiligheid van onze passagiers en bemanning staat voorop. Bij het boeken van je reis vragen we daarom om een gezondheidsverklaring in te vullen. Als je hier bijzonderheden op vermeldt, kan het zijn dat de scheepsarts voorafgaand aan de reis contact met je opneemt om je situatie te bespreken.

Constateren of vermoeden we een zeer beperkte lichamelijke conditie, met hoge gezondheidsrisico’s? Dan kan de scheepsarts de kapitein adviseren om je als passagier niet mee te nemen. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de kapitein. Zodra je aan boord bent, zal de scheepsarts misschien nogmaals vragen naar medicijngebruik en/of lichamelijke beperkingen. Zo kunnen we hier tijdens de reis goed rekening mee houden.

Het schip beschikt over een klein hospitaal en op meerdaagse zeilreizen is er meestal een arts aan boord. Voor medische vragen is onze eerste officier je vaste aanspreekpunt. Je kunt aan boord gratis tabletten tegen zeeziekte krijgen.

VEILIGHEID
Tijdens het welkomstwoord vertelt de eerste officier meer over de veiligheid aan boord. Houd er rekening mee dat het schip constant in beweging is. Hierdoor kunnen dingen omvallen, verschuiven en kunnen deuren dichtvallen. Het is raadzaam om je spullen op te bergen, deuren niet open te laten staan en je in ieder geval nooit vast te houden aan een deurpost.

Voor sommige bestemmingen van Clipper Stad Amsterdam zijn reisvaccinaties verplicht of aanbevolen. Deze vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de passagier. Kijk voor meer informatie over reisvaccinaties op www.nederlandwereldwijd.nl.

Clipper Stad Amsterdam houdt zich als internationaal passagiersschip niet alleen aan de maatregelen voorgeschreven door de Nederlandse overheid en het RIVM, maar ook aan de wereldwijd geldende gezondheidsmaatregelen voor internationale passagiersschepen. Op dit moment gelden er geen restricties of vaccinatie-eisen rondom COVID-19. Het actueel houden van (booster)vaccinaties wordt wereldwijd nog wel door autoriteiten aanbevolen.

Voor meer informatie over vluchten en tickets ga je naar www.skyscanner.nl of direct naar de website van je luchtvaartmaatschappij.

De reis op een zeilschip is afhankelijk van het weer. Houd er rekening mee dat de kapitein bij ongunstige weersomstandigheden (bijvoorbeeld een gebrek of teveel aan wind) kan beslissen om op motorvermogen te varen. Ook kan het voorkomen dat het schip eerder of later dan gepland in een haven aankomt of vertrekt.

De bemanning aan boord werkt tijdens de zeilreizen in een ‘drie wachten’-systeem. Er is de rode wacht (van 12.00 tot 16.00 uur en van 00.00 tot 04.00 uur), de witte wacht (van 16.00 tot 20.00 uur en van 04.00 tot 08.00 uur) en de blauwe wacht (van 20.00 tot 00.00 uur en van 08.00 tot 12.00 uur).

Vind je het leuk om het leven aan boord als bemanningslid te ervaren? Dan word je tijdens een avontuurlijke zeilreis of oceaanoversteek ingedeeld bij een van de drie wachten. Zeilen zetten, de uitkijk bemannen, de koers uitzetten, wachtlopen of misschien wel de bemanning assisteren bij het onderhoud aan boord: het kan allemaal. Zo beleef je hoe het is om te zeezeilen op een schip als de Clipper Stad Amsterdam.

Clipper Stad Amsterdam is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle meerdaagse reizen die op deze website worden aangeboden, vallen onder de garantieregeling van SGR. Deze wettelijk verplichte garantie houdt in dat de consument ervan is verzekerd dat vooruitbetaald reisgeld wordt terugbetaald als Clipper Stad Amsterdam door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. De reissommen op de website zijn inclusief een bijdrage aan SGR.

Voor passagiers van al onze zeilreizen is een reisverzekering verplicht. Daarnaast raden we  aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij annulering zijn onze gebruikelijke algemene voorwaarden van toepassing.

Home > Alle reizen